Kayıt - Kayıt Yenileme Duyurusu

YENİ KAYIT, KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA

Kayıt Yenileme ve Kayıt işlemleri 10 Eylül 2018 - 12 Eylül 2018 tarihleri arasında obs.dpu.edu.tr web sitesine giriş yapılarak online olarak yapılacaktır.

-Yeni kazanan, kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenci numara ve şifreleri için tıklayınız

-Af Kanunundan Faydalanıp Kayıt Hakkı Kazanan öğrencilerin öğrenci numara ve şifreleri için tıklayınız.

(Ders intibak sorunları ile ilgili Ana Bilim / Ana Sanat Dalı Başkanlıkları ile irtibat kurulmalıdır.)

-Yatay Geçiş Yapan öğrencilerin öğrenci numara ve şifreleri için tıklayınız.

- Yeni kazanan öğrencilerimizin danışmanları 2. dönem sonunda atanacak olup atama sürecine kadar Ana Bilim / Ana Sanat Dalı Başkanları danışmanlık yürütmektedir.

- Yeni kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bilimsel hazırlık dersleri alması gerekenlerin (Yönerge Ek-1 Lisans Mezuniyetine göre: Başvurusu Bilimsel Hazırlık Alma Şartı İle Kabul Edilir.) Bilimsel Hazırlık dersleri Enstitümüz tarafından eklenecektir.

- Tüm Öğrenciler sistem üzerinde görünen tanımlanmış miktardaki harçları kayıt yenileme tarihlerinde Ziraat Bankasına yatırarak ders kayıt ekranını aktif hale getirebilirler.

- 3.Dönem ve üzerindeki tezli yüksek lisans programı öğrencileri danışmanlarını güncel olarak Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) de "Genel İşlemler" menüsü altında "Danışman Bilgileri" butonuna basarak görebilirler. Uzmanlık Alan Dersi, Tez Yönetimi, Dönem Projesi, Doktora Yeterlik ve Tez Önerisi, Doktora Yeterlik, Tez Önerisi derslerini mutlaka kendi danışmanlarından seçeceklerdir.

Tez/Proje Aşamasında olup Danışman Bilgileri boş olan öğrenciler (tez danışmanı düşen öğrenciler) Uzmanlık Alan Dersini Ana Bilim Dalı  / Ana Sanat Dalı Başkanından; Tez Yönetimi, Dönem Projesi, Doktora Yeterlik ve Tez Önerisi derslerini ise Ana Bilim Dalı  / Ana Sanat Dalı Başkanına ait 999 kontenjanlı "tez danışmanı düşen öğrenciler için" dersini seçeceklerdir.

- Sistem üzerinde yaşanan ders programı, eksik ders, çakışma sorunları ile ilgili öncelikli olarak Ana Bilim Dalı / Ana Sanat Dalı Başkanlıkları ile irtibat kurunuz.

- Kayıt yenileme işlemi yapacak Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerin öğrenci numaraları daha sonra ilan edilecek olup ilgili öğrencileders muafiyetlerinin sisteme işlenmesinden sonra ders kaydı yapması gerekmektedir. Muafiyetler işlenmeden yapılan ders kayıtlarında eksik veya fazla ders sorunu ile karşılaşılmaktadır.

- Lisansüstü programlarında kayıtlı olan öğrencilerin Danışman Onayları online olarak yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerin kayıtlar ile ilgili sorun yaşamaları için danışman onay durumunu takip etmeleri gerekmektedir.

2018-2019 Güz YARIYILI DERS KAYIT TAKVİMİ

Ders Kaydı / Kayıt Yenileme : 10-11-12 Eylül 2018

Ekle/Sil : 13-14-17 Eylül 2018

Derslerin Başlaması : 17 Eylül 2018

Mazeretli Kayıt Başvuru : 17-18 Eylül 2018

Mazeretli Kayıt (Mazereti birim yönetim kurulunca kabul edilenler) : 20-21 Eylül 2018

OBS'de ders kaydı nasıl yapılır?

Enstitü ile iletişim için tıklayınız.

12 Eylül 2018, Çarşamba / 12626 defa okundu.