2019-2020 Bahar Yarıyılı Doktora Öğrenci Alım Sonuçları

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

2019-2020 Bahar Yarıyılı Doktora Programları için Öğrenci Alım Sonuçları

1-AÇIKLAMALAR

a-Kazanan adaylar ilanımızda belirtilen tarihlerde ilanda yer alan belgelerle Enstitümüze şahsen müracat edeceklerdir.

b-Online Başvuru esnasında E-devlet üzerinden alınan belgeler kabul edilmiş olup bu adaylardan kesin kayıt hakkı kazanan olması halinde mutlaka onaylı diploma ve transript suretlerini Enstitiümüze getirmeleri gerekir.

c-Askerlik Durum Belgesi mutlaka Askerlik Şubelerinden alınmalı ve güncel tarihli  olmalıdır. Askerlik belgesi güncel olmayan ya da askerlik durumu ile ilgili sorunu bulunan (bakaya, yoklama yaptırmamış vs.) adayların kayıtları yapılmayacaktır.

2-KESİN KAYIT TARİHLERİ

Doktora Programları için;

Asil adayların kayıtları : 03-04 Şubat 2020

Yedek adayların kayıtları : 05 Şubat 2020*

*Yedek adayların kayıtları ile ilgili duyuru asil adayların kaydı tamamlandığında ayrıca ilan edileceğinden, yedek adayların Enstitümüz web sayfasını takip etmesi gerekmektedir.

Yabancı Uyruklu Adaylardan Kayıt Hakkı Kazanan Adayların en geç 20 Şubat 2020 tarihine kadar kayıt için Enstitümüze şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

3-KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

AŞAĞIDA İSTENİLEN BELGELER PLASTİK TELLİ DOSYA İÇERSİNDE SIRALI OLARAK HAZIRLANARAK ENSTİTÜMÜZE TESLİM EDİLECEKTİR.

Doktora Programları

1. Başvuru belgesi,
  2. 3 (üç) adet vesikalık yeni çekilmiş fotoğraf.
  3. ALES sınavı sonuç belgesi, (ALES sonuçları 5 yıl geçerlidir.)
  4. Lisans ve Yüksek Lisans transkriptinin aslı veya noter onaylı ya da mezun olduğu okul onaylı sureti,**
  5. Lisans ve Yüksek Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı yanında bulunmak koşuluyla noter onaylı ya da mezun olduğu okul onaylı sureti,**
  6. T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanının fotokopisi,
  7. Erkek adaylar için lisansüstü öğrenim yapmasında askerlikçe bir sakıncası olmadığına dair Askerlik Şubesinden alınacak yeni tarihli bir adet durum belgesi,
  8. İkametgâh beyanı (E-Devlet üzerinden alınabilir),
  9. Yabancı Uyruklu Adaylar için Okul Tanınma Belgesi veya Denklik Belgesi.
  10. Geçerli Yabancı Dil puanı istenilen programlara başvurular için veya puan beyanı olan adaylar için YDS,YÖKDİL sonuç belgesi veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavın sonuç belgesi,

**Aday Kesin kayıt hakkı kazansa dahi onaysız hiçbir belge Enstitümüzce kesinlikle kabul edilmeyecek olup başvurusu geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle başvuruda bulunacak tüm adayların daha sonraki süreçlerde herhangi bir sorun yaşamamaları adına bu belgeleri eksiksiz bir şekilde temin etmeleri kayda gelmeleri gerekmektedir.

4-SONUÇLAR

-2019-2020 Bahar yarıyılı Doktora programlarımıza öğrenci alım sonuçlarına ulaşmak için aşağıda yer alan sorgulama alanına TC Kimlik Numaranızı yazarak ulaşabilirsiniz.

-2019-2020 Bahar yarıyılı Yabancı Uyruklu adayların başvuru sonuçları için ise aşağıdaki alana YU / Pasaport numarası sorgulama yapabilirsiniz.

02 Şubat 2020, Pazar / 1003 defa okundu.