2018-2019 Bahar Yarıyılı Kayıt ve Kayıt Yenileme Duyurusu

DERS KAYIT DUYURUSU

Ders Kayıt Tarihleri

-Başlangıç

04 Şubat 2019 (Saat: 10.00)

-Bitiş

06 Şubat 2019 (Saat: 23.59)

Ders Ekleme/ Silme Tarihleri (C.tesi-Pazar hariç)

-Başlangıç

07 Şubat 2019 (Saat: 08.30)

-Bitiş

11 Şubat 2019 (Saat: 17.30)

Derslerin Başlama Tarihi

11 Şubat 2019

Mazeretli Ders Kayıt Başvuru Tarihleri

11-12 Şubat 2019  (Saat:17.30’ a kadar)

Mazeretli Ders Kayıt Tarihleri

14-15 Şubat 2019  (Saat:17.30’ a kadar)

DERS KAYIT AŞAMALARI

1. Yeni öğrencilerimizin öğrenci numara ve şifrelerine ulaşmak için tıklayınız.

2. Ders kayıt tarihleri içerisinde Öğrenci Bilgi Sistemine girerek derslerinizi seçiniz.

3. Varsa öğrenim ücreti/katkı payı tutarınızı Türkiye’nin her yerinden Ziraat Bankası ATM’lerinden ve Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden öğrenci numarası ile ödeyiniz. (ödeme yapmamanız durumunda kayıt kesinleştirme işlemi yapamazsınız.)

Harç Yatırması Gereken Öğrencilerimiz: Normal Süresini Aşan Öğrenciler (YL:5. Dönem, DR:9. Dönem), Özel Öğrenciler, Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Farklı Bir Programda Kaydı Bulunan Öğrenciler.

4. Seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz ve kesinleştirme işlemini yapınız. Derslerinizi seçerken Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminin vereceği uyarıları mutlaka okuyunuz ve bu uyarılar doğrultusunda kayıt işlemlerinizi tamamlayınız. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenci kayıt yaptırmamış kabul edilir.

5. Kesinleştirilen ders kaydınız, ekle/sil süresi sonuna kadar danışmanınız tarafından incelenerek onaylanacaktır. Ders kayıt onayı için öğrencilerin danışmanlarına ulaşmalarına gerek yoktur.

6. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştiren öğrencilerden, ders ekleme ya da silme işlemi yapmak isteyenler, bu işlemi ekle/sil tarihlerinde birimlerinde sadece danışmanları ile birlikte yapabilirler.

DERS KAYITLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

• Yeni kazanan öğrencilerimizin danışman atama sürecine kadar Ana Bilim / Ana Sanat Dalı Başkanları danışmanlık yürütmektedir.
  • Yeni kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bilimsel hazırlık dersleri alması gerekenlerin (Yönerge Ek-1 Lisans Mezuniyetine göre: Başvurusu Bilimsel Hazırlık Alma Şartı İle Kabul Edilir.) Bilimsel Hazırlık dersleri Enstitümüz tarafından eklenecektir. Bu öğrencilerimizin ders kayıt işlemi yapmasına gerek yoktur.
  • 2.Dönem ve üzerindeki tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencileri danışmanlarını güncel olarak Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) de "Genel İşlemler" menüsü altında "Danışman Bilgileri" butonuna basarak görebilirler. Uzmanlık Alan Dersi, Tez Yönetimi, Dönem Projesi, Doktora Yeterlik ve Tez Önerisi, Doktora Yeterlik, Tez Önerisi derslerini mutlaka kendi danışmanlarından seçeceklerdir.
  • Tez / Proje Aşamasında olup Danışman Bilgileri boş olan öğrenciler (tez danışmanı düşen öğrenciler) Uzmanlık Alan Dersini Ana Bilim Dalı  / Ana Sanat Dalı Başkanından; Tez Yönetimi, Dönem Projesi, Doktora Yeterlik ve Tez Önerisi derslerini ise Ana Bilim Dalı  / Ana Sanat Dalı Başkanına ait 999 kontenjanlı "tez danışmanı düşen öğrenciler için" dersini seçeceklerdir.
  • Sistem üzerinde yaşanan ders programı, kontenjan, eksik ders, çakışma sorunları ile ilgili öncelikli olarak Ana Bilim Dalı / Ana Sanat Dalı Başkanlıkları ile irtibat kurunuz.
  • Kayıt yenileme işlemi yapacak Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerin ders muafiyetlerinin sisteme işlenmesinden sonra ders kaydı yapması daha sağlıklı olacaktır. Muafiyetler işlenmeden yapılan ders kayıtlarında eksik veya fazla ders sorunu ile karşılaşılmaktadır.
  • Lisansüstü programlarında kayıtlı olan öğrencilerin Danışman Onayları online olarak yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerin kayıtlar ile ilgili sorun yaşamamaları için danışman onay durumunu takip etmeleri gerekmektedir.
  • Lisansüstü Eğitimde azami sürelerin gelmesi ile birlikte öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için ders kayıt aşamalarının tümünde azami önem göstermeleri gerekmektedir.
  • Tezli yüksek lisans programı için üçüncü yarıyıl ve üzeri tez aşamasında olan, Doktora programı için Tez önerisi sınavını tamamlamış ve tez aşamasında olup, KDPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsüne tez konusu bildiriminde bulunmayan öğrencilerin Yönetmelik gereği tez çalışması ders kayıtlarına 2018-2019 Akademik yılı Bahar yarıyılında web kilidi uygulaması yapılacaktır. Öğrencilerin Ders kayıtlarını yaptırabilmeleri için YÖK ULUSAL TEZ MERKEZİ’ ne giriş yaparak formlarını (YÖK tez konusu bildirim formu) doldurmaları ve çıktılarını imzalayıp, danışmanlarına da imzalatarak Enstitü Öğrenci İşlerine teslim etmeleri durumunda web kilidi açılacaktır.(Daha önceki dönemlerde bu işlemi yapanların tekrar yapmalarına gerek yoktur.)

OBS'de ders kaydı nasıl yapılır?

07 Şubat 2019, Perşembe / 2047 defa okundu.