Online Başvuru

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2019-2020 GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI

ONLİNE BAŞVURU

(08.08.2019 10:00 - 14.08.2019 23:59)

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

(Lütfen tamamını dikkatlice, eksiksiz okuyunuz.!)

1) Online başvuru yapmadan önce Enstitümüz Başvuru ve Öğrenci Kabul Yönergesini  ve Başvuru ve Öğrenci Kabul Yönergesi (Ek-1) ‘de yer alan hangi alana başvuru yapılabileceği dikkatlice incelenmelidir.

2) Adayların Online başvuru ekranındaki uyarıları dikkatlice okuyarak eksiksiz işlem yapması gerekmektedir.

3) Alım İlan Metni, Başvuru ve Öğrenci Kabul Yönergesi, Başvuru ve Öğrenci Kabul Yönergesi (Ek-1), web sayfamızda yer alan duyurulara aykırı işlem yapan ve eksik işlem yapan adayların başvuruları tamamen geçersiz sayılacak ve bu adaylar mülakatlara kesinlikle alınmayacaktır.

4) Aday, mülakatı olan yalnızca bir programa başvuru yapabilir bu nedenle birden fazla başvuru yaptığı tespit edilen adayın tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

5) Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıt tarihlerine kadar tezsiz yüksek lisans programları hariç başka hiçbir lisansüstü programlarda kaydı bulunmaması gerekmektedir  Adayın kaydının bulunması halinde başvuruları kabul edilmeyecek ve hangi aşamada olursa olsun adayın başvurusu ve kaydı geçersiz sayılacaktır.

(Daha önceden Tezsiz yüksek lisans programlarında kaydı bulunan öğrenciler hariçtir.)

6) Bazı lisansüstü programların minimum ALES Puanlarında değişiklik olduğundan adayların bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir. ALES ve Yabancı Dil Puan girişleri yapılırken virgülden sonrasını eksiksiz olacak şekilde giriş yapılması gerekmektedir.

7) Adaylar başvuru ve alım sürecinin tamamında Enstitümüz web sayfasında yapılacak duyuruları takip etmekle yükümlüdürler. Aksi takdirde doğacak sıkıntılardan Enstitümüz sorumlu değildir.

8) Adaylar online başvuru esnasında ihtiyaç olması halinde E-devlet üzerinden alacakları belgeleri kullanabilirler. Bu adayların Kesin Kayıt hakkı kazanmaları halinde onayli belgeleri (diploma, askerlik durum belgesi vs.) getirmeleri gerekir aksi takdirde başvuru/kayıt tamamen geçersiz sayılacaktır.

Başvuru döneminde yoğunluk nedeniyle santralde bağlantı sorunları yaşanması halinde adaylar "ogrencisbe@dpu.edu.tr" mail adresinden bizlere ulaşabilirler.

Online Başvuru Esnasında Adaylar için Gerekli Belgeler

Vesikalık Fotoğraf

Lisans Diploması

(Diplomanın Ön ve Arka sayfası olacak şekilde sayfalar birleştirilerek tek bir dosya halinde sisteme yüklenmelidir.)

Lisans Transkripti

(Transkriptin tüm sayfaları birleştirilerek tek bir dosya halinde sisteme yüklenmelidir.)

ALES Belgesi

-5 Yıl Geçerli-

Yabancı Dil Belgesi

-5 Yıl Geçerli-

(Puan Beyanı Var ise)

Askerlik Durum Belgesi

(Var ise)

Yüksek Lisans Diploması

-Doktora Programları için-

(Diplomanın Ön ve Arka sayfası olacak şekilde sayfalar birleştirilerek tek bir dosya halinde sisteme yüklenmelidir.)

Yüksek Lisans Transkripti

-Doktora Programları için-

Tömer Dil Belgesi

(Yabancı Uyruklu Adaylar için)

ONLİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adayların online başvuru sistemine mail adresleri aracılığıyla yeni kayıt olması gerekmektedir. Başvurlar minimum ales puanlarının farklılığı ve ales zorunluğu nedeniyle farklı başlıklar altında "Yeni Başvuru Yap" butonu aracılığıyla yapılmaktadır. Aşama aşama ilerlenmeli, dosya yükleme alanının yanında yer alan Göster/Show butonu ile yüklenen resimler/dosyalar gözden geçirilmelidir. Son olarak Program tercihini tamamlayan adayların

Bu formda girdiğim bilgilerin doğru olduğunu kabul ve taahhüt ediyorum. / I declare that the information I have supplied in this form is true and correct.

kutucuğunu işaretleyip "Tamam/Ok" butonuna basması ve ardından sayfanın altında yer alan "Kaydet/Save" butonu ile başvuru işlemini tamamlaması gerekir. Başvurunuzu ve girilen bilgilerinizi/puanlarını gözden geçirmek isterseniz "Yazdır/Print" butonu aracılığıyla çıktı alabilirsiniz.

Ayrıca başvurunuz Enstitümüzce onaylandıktan sonra başvuru için kullandığınız e-mail adresinizi de sistem tarafından bilgilendirme e-postası da gelmektedir.

Tarafımızca başvuru onaylama işlemi tamamlandıktan sonra aday sistem üzerinden herhangi bir değişiklik yapamaz / talep edemez.

Not: Asgari ALES ve/veya Yabancı Dil puanın altında bir puanla başvurduğu tespit edilen adayların başvuruları ne aşamada olursa olsun geçersizdir.

ONLİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

SIKÇA SORULAN SORULAR

12 Ağustos 2019, Pazartesi / 11144 defa okundu.